bölcsőde-óvoda.hu
Főoldal :: Baba Jóga ::

Baba Jóga

Óvodánk falain belül a játék mellett a mozgás is nagy szerepet kap a mindennapokban, ezért heti 1 alkalommal babajógát tartunk.
 
A testmozgás ezen játékos formája hozzásegíti a gyermekeket az egészséges életvitel megalapozásához, fejleszti a testi képességeket és a fizikai erőnlétet.
 
Gyermekjóga:
 
napjaink rohanó világában gyermekeinket is egyre több inger éri, igy nekik is, mint a nagyoknak, szükségük van kikapcsolódásra, töltődésre.
 
A gyermekjóga színes eszköztárával, vidám hangulatával repíti a lurkókat a mesék birodalmában, ahol a játékos formákban lefordított testtartásokkal, különböző állatfigurákat utánozva, vidám zenével kísérve átmozgatják teljes testüket, serkentve ezáltal a test és a lélek öngyógyító hatását.
 
A jóga gyakorlása során a gyermekek le tudják vezetni a felgyülemlett energia többletüket, az egész foglalkozás alatt történő folyamatos mozgással, illetve az óra végén, a mozgás után a lazítást is megtanulják.
A gyermekek a jóga által fejlesztik ki a testi és lelki stabilitásukat, feldolgozva ezáltal a számukra nehézségeket okozó élethelyzeteket, így lehetőségük lesz minél tovább élvezni a gyermekkor vidám, felhőtlen napjait.
 
A gyermekeknek nagyon fontos, hogy tapasztalataikat meg tudják osztani szüleikkel, illetve a gyakorlatok elsajátításával idővel együtt jógázzanak az egész családdal otthonaikban is.
 
Igy válhat nem csak a gyermek, hanem esetleg az egész család számára életformává a jóga.
 
 
A gyermekjóga jótékony hatásai:
  • -önbizalmat növel
  • -a gyermek kapcsolatba kerül önmagával
  • -kifejleszti a belső figyelmet, testtudatot
  • -koncentráció készséget fejleszt
  • -egészséges, rugalmas testet biztosít
  • -koordinációs készséget, állóképességet fejleszt
  • -a helyes és tudatos légzés elsajátításával megtanulják kezelni félelmeiket, és testüket megóvják a betegségektől
  • -megtanulnak ellazulniNapocska Családi Napközi, Óvoda és Bölcsőde
1145, Budapest Gyarmat utca 67/c
Tel.: +36 30 584 7823

Weboldalkészítés